MEFIAG Filters & Pompen

MEFIAG Filters & Pompen produceert sinds 1953 filters en pompen voor de galvanische industrie. Wat begon als een kleine fabriek in Loosdrecht, is uitgegroeid tot een volwaardig productiebedrijf in Heerenveen met daarnaast assemblage faciliteiten in China en Amerika. Inmiddels wordt MEFIAG door toonaangevende bedrijven in meer dan 50 landen erkend als de leverancier van filters en pompen.

MEFIAG is fabrikant van Kunststof, RVS en staal beklede filters. Onze producten worden voornamelijk in de galvanische en anodiserende industrie toegepast, (zoals o.a. automobiel, bouw, sanitair en meubilair) en vinden ook steeds meer de weg binnen de PCB (printed circuit board) en de chemische industrie.

Een lange levensduur en hoge kwaliteit is bij ons de standaard. Om dit te garanderen kiezen wij daarom bij huisdiameters een optimum tussen thermoplastische of staal verrubberde huizen. Door de jaren heen heeft MEFIAG veel geinnoveerd op het gebied van gebruikersgemak en veiligheid.

Zo worden filters vaak uitgebreid met een aanzwemtank. Bijzonder praktisch voor o.a. het toevoegen van een filterhulpmiddel, actief koolbehandeling of het leegpompen van het filterhuis. Ook heeft het wisselpakket zijn intrede gedaan. Dit maakt een korte stilstand tijdens reiniging mogelijk en verkleint de kans op fouten onder tijdsdruk.

Onze standaard filtersystemen zijn in de meeste gevallen een optimale oplossing voor de filtratie van uw processen, zijn het eindresultaat van jarenlange ontwikkeling en bieden U de hoogste kwaliteit tegen een concurrerende prijs. MEFIAG heeft een beheersbaar productieproces en een evenwichtig voorraadbeheer. Zaken die voor zowel U als MEFIAG meerjarige stabiliteit bieden; een MEFIAG-filtersysteem van 25 jaar oud is eerder regel dan uitzondering! U wilt er toch over 10 of 15 jaar zeker van zijn dat de onderdelen voor uw filterpompen nog leverbaar zijn.

Daarnaast willen we ook uw specifieke wensen niet uit het oog verliezen, onze engineers gaan graag voor u aan de slag en ontwerpen een oplossing op maat.