Dag van het Thermisch Verzinken 2015

Op donderdag 28 mei 2015 organiseert Zinkinfo Benelux de Dag van het Thermisch Verzinken in het Eye Filmmuseum te Amsterdam.

 

We starten met een rondleiding door een gids  in het Filmmuseum. Hierna laten we het woord aan twee markante sprekers:

-      Vincent van der Meulen, ontwerper en lid van de directie van Kraaijvanger werd verkozen tot één van de 40 belangrijkste jonge ontwerpers in Europa en is gespecialiseerd in duurzame innovatie. Hij won prijzen voor de Drijvende Zelfvoorzienende Woning en het World Sustainability Centre in Afsluitdijk.

-     Daarna zullen Ton Flerig en Bruno Dursin het verhaal van de Elascon-tribunes toelichten. Dit waren innovatieve, kolomvrije tribuneoverkappingen in thermisch verzinkt staal die vanaf de jaren ‘60’ massaal werden toegepast in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Luxemburg. Een aantal van deze tribunes is nu nog in gebruik.
Een mooi voorbeeld van circulaire economie: in 2014 demonteert SV Gramsbergen een Elascon tribune in Hoogeveen, frist ze op en herbouwt ze op haar eigen terrein.

Na de pauze volgt de prijsuitreiking van de tweejaarlijkse Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken. Dit jaar krijgt de Trofee naast de vijf bestaande categorieën een nieuwe categorie, namelijk  Openbare Ruimte. Zoals bij de vorige twee edities zal ook dit jaar een boek worden gepubliceerd waarin alle deelnemende projecten uitvoerig aan bod komen. Het boek zal aan het eind van de Dag worden uitgedeeld aan de aanwezigen. De dag wordt afgesloten met een walking dinner in de Foyer van het Eye Filmmuseum.

PROGRAMMA:

-      13u00: Museumbezoek voor ingeschrevenen

-      14u00: Ontvangst

-      14u30: Verwelkoming door Lynn Wesenbeek

-      14u45: Vincent van der Meulen - Kraaijvanger

-      15u15: De Elascon tribunes: van innovatie tot hergebruik

-      15u45: Q&A

-      16u15: Koffiepauze

-      16u35: Prijsuitreiking BTTV

-      18u05: Slotwoord

-      18u15: Receptie + walking dinner

-      20u15: Open bar

-      21u30: Einde

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Prijsuitreiking BTTV 2019 tijdens de EGGa Assembly

Meld je hier aan voor gratis toegang!