Administratief Centrum Bonheiden

Gevel in thermisch verzinkt strekmetaal

Het nieuw administratief centrum van de gemeente Bonheiden moest een zeer transparant karakter hebben naar het beeld van het communicatiebeleid tussen burger en bestuur.

De gevel in thermisch verzinkt strekmetaal speelt de rol van een "communicerende huid".
Meer naar binnen bevindt zich een circulatiestrook van 1 m breed met een vloer van thermisch verzinkte stalen persroosters. Het filigraan raster van het strekmetaal geeft aan het gebouw een totaal andere verschijningsvorm bij dag en bij nacht. De semi-transparante luiken vormen een element dat de flexibiliteit van deze constructie verhoogt.

Opdrachtgever:
Gemeente Bonheiden (B)
 
Hoofdaannemer:
Vooruitzicht Antwerpen (B)
 
Staalbouwer:
Laeremans (B)
 
Architect:
VBM Architecten (B)
 
Studiebureau:
Stabo (B)
 
Bouwtijd:
-
 
Fotograaf:
Toon Grobet